Stoelmassage

Stoelmassage is een massage die wordt uitgevoerd op een massagestoel, we masseren over de kleren. Ideaal voor mensen die slecht lang kunnen liggen of zich niet graag “bloot” geven. Deze manier van masseren kan zowel stevig als ontspannend.

Stoelmassage is een effectieve drukpuntmassage van rug, hoofd, nek, schouders, armen en handen. Met duimen, handpalmen en ellenboog werkt de masseur over de kleding heen. De masseur heeft een speciaal ontworpen ergonomische stoel, die voor iedereen op een juiste en comfortabele houding kan worden ingesteld.

Het woord zegt het al: een stoelmassage is een massage, waarbij je gaat zitten op een speciale massagestoel en je (boven)lichaam gemasseerd wordt. Stoelmassages worden steeds vaker ingezet als middel tegen stress en andere werkgerelateerde klachtenomdat je tijdens de stoelmassage namelijk helemaal tot rust kunt komen. Hierdoor neemt de productiviteit en energie op de werkvloer toe.

Een stoelmassage duurt meestal 15 tot 20 minuten. Voordat de masseur begint met de massage, zal hij kort informeren naar eventuele klachten en contra-indicaties waar rekening mee gehouden moet worden. Je kunt dan aangeven of je last hebt van bepaalde spieren of dat je bijvoorbeeld spierpijn of een blauwe plek hebt. Dankzij de efficiënte massagetechniek is een stoelmassage zeer geschikt om tijdens werktijd in te zetten.