Touch For Health

Inmiddels heb ik de 4 modules Touch For Health succesvol afgerond, na de modules ben ik verder gegaan met het vervolg zoals Stress Release 1 t/m 3, GEMS, Vingermodes, Reactieve spieren, Themadag 5 elementen en Metaforen. Allen afgerond. In de Touch for Health leer je communiceren met het lichaam via de spiertest, het is een biofeedbackmechanisme van het lichaam. Met behulp van de spiertest spoor je energieblokkades op in het lichaam en met behulp van o.a. acupressuur hef je de energieblokkades op waardoor het zelfhelende vermogen weer actief kan worden! De kracht zit in de eenvoud!
Touch For Health/Kinesiologie betekent letterlijk bewegingsleer. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert. Het is een therapeutische manier van werken, waarbij gebruik wordt gemaakt van spiertesten. Touch For Health/Kinesiologie is een natuurlijke manier om aan je gezondheid en welzijn te werken. Het is een natuurgeneeswijze.

Touch For Health/Kinesiologie helpt mensen met emotionele en lichamelijke klachten door het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. In een kinesiologische behandeling doen we samen onderzoek naar het hoe, wat en waarom van uw klacht, probleem of ongemak. In de behandeling wordt er tevens gezocht naar de beste correctietechniek, zodat het zelfherstellend vermogen van het lichaam (weer) wordt aangezet.

Iedereen die geïnteresseerd is in het hoe en waarom van zijn lichamelijke klachten of geestelijke onbalans en daar iets aan wil veranderen. Kinesiologie is breed inzetbaar en geschikt voor jong en oud. Baby’s en kleine kinderen kunnen via een van de ouders worden getest. Als er fysiek contact tussen hen is, door bv. het kind op schoot te nemen, kan de spiertest bij de ouder, en de correcties bij het kind worden gedaan. Wanneer een volwassene niet in staat is om zelf getest te worden, kan er ook met een tussenpersoon worden gewerkt.


Een herstelde balans maakt dat iemand zich al beter voelt. Kinesiologie stelt geen diagnose. Ze zorgt er voor dat u zich ondanks uw ziekte toch beter en energieker kunt voelen. Kinesiologie is een werkwijze die heel goed kan samengaan met andere geneeswijzen, regulier of alternatief. Kinesiologie is zowel ondersteunend als aanvullend op deze geneeswijzen.